digital.bg Не откривате телефона си и безпокойството във вас расте? Това

...
digital.bg Не откривате телефона си и безпокойството във вас расте? Това
Коментари Харесай

Как най-бързо да намерите изгубен или откраднат смартфон

digital.bg

 

Не откривате телефона си и безпокойството във вас пораства? Това постоянно се случва, само че за благополучие не всички наши терзания са основателни, тъй като скоро по-късно окриваме скъпото си устройство.

Какво вършиме обаче, в случай че не го откриете? Може би сте не запомнили смарт телефона си в кафето, бара или пък е бил откраднат? Инструментите за местонахождение на телефона, които Гугъл е вградил в операционната система Android, са най-хубавият ви асистент в този случай. Ще получите най-хубави резултати, в случай че телефонът ви е обвързван с Wi-Fi сигнал, само че GPS и мобилните мрежи също ще съумеят да дефинират тъкмо местоположението на телефона ви. Също по този начин би трябвало да имате Гугъл профил за всички налични услуги за следене, без значение дали са вградени или изтеглени.

 

Повечето  Android телефони към този момент имат вградена услугата Find My Device, припомнят от androidcentral. Тя автоматизирано наблюдава местоположението на телефона ви, тъй че в случай че в миналото  той изчезне, можете да влезете в профила си от преносимия компютър или от телефона на другар и да намерите последното му известно местонахождение, да звънете на телефона си, или да заключите и / или изтриете данните в него, в случай че се страхувате, че е откраднат.

 

Най-важното нещо, което би трябвало да извършите незабавно откакто си купите телефон е да го настроите да може бъде открит. В противоположен случай ще би трябвало да разчитате единствено на шанса си.
Как да активирате Find My Device на смарт телефона?
В по-новите модели Android телефони достъпът до услугата Find My Device се реализира от приложението Settings. Ако телефонът ви е остарял може да се наложи да изтеглите приложението Find My Device от Гугъл Play Store. Има единствено няколко неща, които би трябвало да активирате.

 

1. Отидете в „ Settings “.

2. Докоснете „ Security & lock screen “.

3. Докоснете „ Device administrators “.

 



 

4. Докоснете „ Find My Device “, с цел да се появи отметка в квадратчето.

5. Докоснете бутона за връщане обратно в горния ляв ъгъл на екрана.

6. Натиснете още веднъж бутона за връщане в горния ляв ъгъл, с цел да се върнете в главното меню на „ Security “.

 



 

7. Докоснете „ Location “ в менюто „ Settings “.

8. Плъзнете бутона до „ Location “, в горната част на екрана до позиция „ On ”.

9. Натиснете „ Mode “.

 



 

10. Докоснете „ High accuracy “.

11. Докоснете бутона за връщане обратно в горния ляв ъгъл.

12. Докоснете „ Гугъл Location History “.

 



 

13. Преместете плъзгача до „ Location History “ в позиция „ on “.

 

14. Преместете плъзгача до вашето устройство в позиция „ on “.

 



 
Как да локализирате телефона си с Гугъл?
Ако загубите телефона си, можете да намерите местоположението му, като влезете в Гугъл профила си от всеки компютър или даже от различен телефон.

 

1. Стартирайте уеб браузър на телефон, таблет или компютър.

2. Отидете до android.com/find.

3. Ако е належащо, въведете имейл адреса и паролата си по този начин, като че ли проверявате електронната си поща. Ако сте настроили потвърждаването в две стъпки в Гугъл профила си, би трябвало да завършите и този развой.

 



 

След като сте отворили Find My Device имате три благоприятни условия:

- Можете да възпроизведете тон от телефона си, тъй че да го намерите в случай че картата демонстрира, че телефонът е към вас, само че не можете да го видите.

- Можете да отбраните устройството си, тъй че неговия апаш да няма достъп до началния екран. Тази функционалност е потребна, в случай че телефонът ви не е бил авансово предпазен с ключова дума.

- Можете да изтриете данните в телефона си. Това е най-хубавият вид, в случай че сте уверени, че няма възможност да си върнете телефона.

 



 

Ако не можете да намерите телефона си с Find My Device, най-вероятната причина за това може да е, че телефонът ви понастоящем не е обвързван с интернет. В този случай е значимо да продължавате да се пробвате, тъй като сега, в който телефонът ви направи тази връзка, той ще се появи на картата.
Намерете телефона си с приложения на трети страни
Докато вградената алтернатива на Гугъл несъмнено е най-хубавият ви избор, има някои варианти на трети страни, които също може да са ви от изгода. Сред най-хубавите приложения на трети страни са: Family Locator, Cerberus anti theft, Prey Anti Theft, Lost Android и Where`s My Droid.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР